nederlands - english - hebrew  
 

Home

 
  Maripharm

Patent
ICRS Symposium 1998
ICRS Symposium 1999
ICRS Symposium 2000
YNPR Symposium 1999
ICRS Symposium 2006
ICRS Symposium 2006
ISO

 
  MGC  
  Info  
  Literatuur  
  Contact  
  Links  
     
maripharm - intro

Maripharm is in 1995 opgericht met het doel gestandaardiseerde geneesmiddelen te ontwikkelen uit cannabis. Vanwege de vraag van patienten leverde Maripharm tot 2003 Medicinale Graad Cannabis (MGC) op doktersrecept aan meer dan 1000 apothekers. Helaas is Maripharm in 2003 wegens technische redenen niet gecontracteerd als leverancier van overheidscannabis. Sindsdien ligt de nadruk op het verder ontwikkelen en onderzoeken van cannabis en cannabinoiden. Maripharm heeft van het ministerie van VWS een opiumontheffing gekregen om cannabis te telen en te bewerken voor wetenschappelijk onderzoek.

Maripharm is het enige ISO-gecertificeerde bedrijf in Nederland dat zich met cannabis en cannabinoden bezig houdt en is gecertificeerd voor zowel de productie als de distributie van cannabis. Kwaliteitscontrole en onderzoek zijn erg belangrijk en worden vanuit Maripharm zeer gestimuleerd. Hierdoor hoopt Maripharm tot beter onderzoek en beter inzicht in de samenstelling en toepassing te komen.

Productie
Er wordt gestandaardiseerde cannabis in een gesloten ruimte gekweekt door middel van klonen. De kweekomstandigheden, zoals voeding, temperatuur, luchtvochtigheid, duur en intensiteit van licht en groeitijd, worden constant gehouden. Na oogsten worden de bloemtoppen gedroogd en verpakt. De producten worden gesteriliseerd en gamma doorstraald zodat ze vrij zijn van bacterien ziektekiemen, schimmels, pesticiden, zware metalen en micro-organismen. Monsters gaan naar het laboratorium voor inspectie en analyse.

Laboratorium
Maripharm beschikt over een intern laboratorium maar werkt ook samen met onafhankelijke externe organisaties die analyses doen, zoals TNO. In het laboratorium worden de specificaties van de cannabinoļ¤„n gecontroleerd met behulp van HPLC- en HPTLC- techniek. Producten worden in koude en verhitte toestand geanalyseerd waarbij mogelijke toepassingsmethoden worden meegenomen.

Niet psychoactief cannabinoide
Maripharm heeft in samenwerking met TNO een cannabinoide gev... >>>
ICRS symposium

Maripharm heeft tijdens het ICRS-congres in Boedapest (ju... >>>

Mogelijk einde staatswiet

De minister wil het telen en leveren van overheidscannabi... >>>

Maripharm Israel

Franchising: Maripharm heeft concessie verleend aan Marip... >>> 
Maripharm - ontwikkeld en vormgegeven door Webwerkers Rotterdam Webdesign